Események

123 ...

"Ismerd meg határaid" 3. túra

A kora tavaszi utolsó túránkra, 2022. március 20-án került sor. Az első túránk óta egyre növekvő csapatunk, ez alkalommal Kerekegyháza kunpusztai része után a Kerekegyháza-Kunadacs közös határán sétált.

"Ismerd meg határaid" 2. túra

Második határjárásunkat 2022. február 27-ére szervezte. Ez alkalommal a Kerekegyháza – Fülöpháza közötti határszakasz, Kondor tónál lévő részével kezdtük a kb. 6,5 km megtételét, majd a Kerekegyháza-Balázspuszta közös határ, Kondor tó melletti szakaszával folytattuk sétánkat.

 

Wass Albert felolvasó est 2022.

 

Városi Könyvtár Kerekegyháza

2022. február 18.

„Az ember változik, de a föld megmarad. És egy nem.zet sorsa sem a csillagokban van megírva, hanem a telekkönyvekben”

(Wass Albert: Csaba)

"Ismerd meg határaid" 1. túra

Egyesületünk, az idén februártól - májusig ismét indít, szervez túrákat, "Ismerd meg határaid" címmel. Az első ilyen gyalogos határjáró túránkat február 05-ére terveztük. Ekkor a kerekegyházi vásártértől indultunk és a Kerekegyháza-Fülöpháza határszakaszt járjuk végig az 52-es út irányába.

"Innen indultam" Görbe László

2021. szeptember 16.

”Innen Indultam” című kötetlen beszélgetésünk harmadik részét, a helyi Szent Imre Otthonban rendeztük meg, melyen vendégünk GÖRBE LÁSZLÓ

piarista szerzetes, a kecskeméti Szentháromság templom plébánosa.

KELO emlékkoszorúja, balatoni Farkas Alice síremlékén

2020.04.30.

Koszorúzás a kecskeméti köztemetőben, balatoni farkas Alice halálának 41. évfordulóján. 

Ilyennek hazudtalak című színmű megtekintése Jászárokszálláson.

2019. december 15.

A Görbe János Színkör Kállai István bohózatának az „Ilyennek hazudtalak” című színmű bemutató előadásán vettek részt egyesületünk tagjai Jászárokszálláson, melynek alkalmával ismét találkoztunk az ÁBK tagjaival is.

Balatoni Farkas Alice versdélután

2019. november 23.

A helyi Szent Imre otthonban teltházas versdélutánt tartottunk balatoni Farkas Alice költőnő egyesületünk tagsága által összegyűjtött verseiből, prózai írásaiból. A délutánon közreműködtek a helyi Móra Ferenc  Általános Iskola és AMI növendékei. 

140 éves a kerekegyházi posta, postatörténeti kiállítás

2019. november 09. 

A Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvánnyal, valamint a helyi Postahivatal dolgozóival közösen a kerekegyházi postaszolgáltatás megindulásának 140. évfordulója alkalmából postatörténeti kiállítást rendeztünk.